Tatovering Flash Designs
Se rikt utvalg av ferdige enkle design med fast pris.
Slik fungerer det
- Våre artister har tegnet flashdesign-ark med små design, og størrelsen varierer fra 3 - 8 cm avhengig av designet.
- Utgangsprisen står på hvert flashark, og er basert på størrelsen på linework i størrelsen det gitte designet har på et A4-ark.
- Vi kan endre størrelsen på designet og/eller legge til skygger/dotwork/farge mot et tillegg i prisen.
NB! Det er egne priser på hals, fingre, hånd og fot.
Se vårt utvalg
Klar for å bestille time?
Send oss en forespørsel via vårt skjema
Hvordan velge riktig tatoveringsdesign
Fordeler
Ved å velge oss
Individuell konsultasjon
Ta det første steget med en gratis konsultasjon.
Spørsmål og svar
Svar på spørsmål du kanskje har - eller råd vi ønsker å gi
Kan jeg bruke bedøvelse krem?
Vi ønsker helst at du unngår å bruke bedøvelse krem på en tatovering. Det kan påvirke prosessen, og det vil også være slik at når virkningen av kremen avtar kan det føles mer smertefullt enn om du hadde latt være å bruke krem i utgangspunktet. Kort tid etter man starter å tatovere begynner kroppen å produsere og frigjøre endorfiner, som fungerer smerte dempende. For de fleste vil dette være all smertestillende de trenger. Dersom du skal ha en lang session er det mulig å ta en Naproxen ca 1 time før vi starter å tatovere, og kan kjøpes reseptfritt på apotek. Det aller beste du kan gjøre for å forberede kroppen på tatoveringsprosessen er å sørge for en god natts søvn, spise en skikkelig frokost og drikke godt med vann.
Hva koster en tatovering?
Pris på tatovering starter fra 1200 kroner, og det er vår minstepris. For store prosjekter opererer vi med en timepris på 1800 kr, mens små design prises utifra størrelse og detaljnivå. Vi skulle ønske vi hadde en magisk formel for å gi deg et eksakt estimat, men den eneste måten vi kan gjøre det på er å vite hva du vil ha. Prisene kan variere avhengig av design, størrelse og kompleksitet, men vi lover å gi deg et pristilbud uten skjulte avgifter eller ekstra kostnader - med mindre du vil ha glitter og enhjørninger, det koster litt ekstra!’
Hva er aldersgrense for tatovering?
Vi har satt en aldersgrense på 18 år for generelle tatoveringer. Noen spesielle områder, som hender, fingre, halsen eller innsiden av leppa, krever imidlertid at kunden allerede har en tatovering og er minimum 20 år gammel. Dette er en del av våre retningslinjer for å sikre ansvarlig tatovering praksis.
Hva skjer med depositumet mitt hvis jeg blir syk?
Vi forstår at det kan føles urettferdig å miste depositumet sitt på grunn av sykdom. Det er viktig å merke seg at våre artister ikke har fast lønn; deres inntekt avhenger av kundene som møter opp. Depositumet er derfor avgjørende for å sikre artistens inntekt når en kunde, av ulike årsaker, ikke kan komme til avtalt time. Vi håper på din forståelse i denne situasjonen.
Har dere Drop-in?
Noen ganger har vi ledige plasser for drop-in tatoveringer – en perfekt sjanse til å få din drømmetatovering på kort varsel.
Ring oss på tlf: 98150505 for å sjekke om vi har tilgjengelighet. Vi annonserer jevnlig på vår Instagram, @carboninktattoo, når vi har ledige drop-in-timer. Hold øye med våre oppdateringer for spesielle "up for grabs" øyeblikk, hvor våre kunstnere tilbyr fantastiske priser på utvalgte tatoveringer de ønsker å skape.
Vi har ikke Drop-in for piercing eller smykke bytte.
Kan jeg tatovere meg når jeg bruker blodfortynnende midler?
Dersom du bruker blodfortynnende medisiner, er det viktig å ta spesielle forholdsregler før og etter en tatovering for å sikre en trygg prosess og optimal helbredelse.
Her er noen viktige punkter å vurdere:
- Konsulter legen din: Før du bestemmer deg for å tatovere deg, er det avgjørende å konsultere legen din. Diskuter bruken av blodfortynnende medisiner og få råd om hvordan du best kan tilpasse prosessen.
- Varsle tatovøren: Det er avgjørende å informere tatovøren om bruken av blodfortynnende medisiner før prosessen starter. Dette gir tatovøren muligheten til å tilpasse teknikken og ta ekstra forholdsregler for å minimere blødning og sikre en trygg prosess.
- Unngå medisin samme dag som tatovering: Det anbefales vanligvis å unngå å ta blodfortynnende medisiner samme dag som du skal tatovere deg. Dette kan bidra til å redusere blødningsrisikoen under selve prosessen.
- Rådfør deg med lege: Før du tar en beslutning om å bestille en tatoveringstime, rådfør deg med legen din for å få personlig tilpasset rådgivning basert på din medisinske tilstand og medisinering.
- Ta medisin etter tatoveringen: Etter tatoveringen kan du gjenoppta bruken av blodfortynnende medisiner som anvist av legen din. Dette vil bidra til å opprettholde den nødvendige blodfortynningen for å hindre uønsket blodpropp.
- Mulige konsekvenser av medisinbruk under tatovering: Bruk av blodfortynnende medisiner samme dag som tatoveringen kan øke risikoen for at tatoveringsblekket "blør ut". Dette kan føre til ujevn farging og i verste fall kreve ytterligere fargekorrigering.
Trenger jeg en konsultasjon før jeg tatoverer meg?
En konsultasjon for tatovering gir deg muligheten til å diskutere design, størrelse, budsjett, forventninger og muligheter med artisten. Det er en gratis og uforpliktende samtale, som er spesielt anbefalt for større tatoveringer eller cover-ups. Du kan enkelt booke en konsultasjon ved å bruke skjemaet her på nettsiden, hvor du kan laste opp inspirasjons bilder og gi nødvendig informasjon for å motta et prisestimat og planlegge avtale. Klikk her
En konsultasjon er valgfritt, og hvis du føler deg trygg på dine ønsker kan du booke en avtale direkte.
Kan jeg ta tatovering når jeg er under 18 år?
Vi har en generell aldersgrense på 18 år for tatoveringer, men vi tilbyr ansvarlige tatoveringopplevelser for de mellom 16 og 18 år. Første steg er å ha en konsultasjonstime, der både den unge personen og foresatte deltar, både før og under tatoveringsprosessen.
Motiv og plassering:
Vi tillater tatovering før fylte 18 år, men med retningslinjer for motiv og plassering. Vi fokuserer på at tatoveringer skal være varige og meningsfulle, derfor aksepterer vi kun personlige motiver med en dypere betydning. Vi unngår motiver som trendtatoveringer og tribals, og oppfordrer våre yngre kunder til å velge motivene med omhu.
Størrelse og spesielle tilfeller:
Tatoveringer for de under 18 år begrenses til 8 cm, med unntak i spesielle tilfeller som dekking av selvskadingsarr etter samråd med foresatte. Det er da viktig at arrene har grodd, og interesserte parter oppfordres til å lese vår artikkel om coverup av arr for mer informasjon.
Booking:
Når du er klar for din første tatovering, kan du booke en konsultasjon i samråd med foresatte for å diskutere ønsker og muligheter for motiv og plassering med en av våre erfarne artister.
Kan jeg tatovere meg hvis jeg har eksem?
Ja, det er mulig å tatovere seg selv om du har eksem, men det er viktig å ta noen forholdsregler. Eksem kan påvirke huden på en måte som gjør den mer sensitiv, og å tatovere områder med aktiv eksem kan føre til flere komplikasjoner som infeksjoner, arrdannelse, og dårlig helbredelse.
Her er noen viktige punkter å vurdere:
- Unngå aktive utbrudd: Du bør unngå å tatovere områder der eksemen er aktiv eller irritert. Dette kan øke risikoen for infeksjoner og dårlig resultat på tatoveringen.
- Rådfør deg med lege: Hvis du har kronisk eksem, er det lurt å snakke med en hudlege før du tatoverer deg. De kan gi deg råd om hvorvidt huden din er klar for en tatovering eller foreslå behandlinger for å kontrollere eksemen før du tatoverer deg.
- Vær ærlig med tatoveringsartisten: Informer alltid tatoveringsartisten om at du har eksem. Dette hjelper dem med å ta de nødvendige forholdsregler og kan hjelpe deg med å velge det beste området for tatoveringen.
- Hudpleie før og etter: Sørg for å ta ekstra godt vare på huden før og etter tatoveringen. Fuktighetskrem og behandling av eksem kan bidra til å sikre at huden er i best mulig stand før tatoveringen, og etterpå kan det hjelpe helingsprosessen.
- Overvåk området nøye: Hvis du bestemmer deg for å tatovere deg, pass nøye på helingsprosessen. Hvis du opplever symptomer som intens kløe, rødhet eller hevelse, bør du kontakte både tatoveringsartisten og legen din for råd.
Hvis eksemen din er under kontroll, kan det ofte gå helt fint å tatovere seg, men det er viktig å ta alle nødvendige hensyn for å sikre et godt resultat og helingsforløp.
Kan man tatovere seg når man har diabetes?
Å ha diabetes betyr ikke at du må gi slipp på drømmen om en tatovering. Med riktig blodsukkerkontroll og noen viktige hensyn, kan du trygt nyte den kunstneriske reisen.
Det første trinnet er en ærlig samtale med din tatovør. Informer dem tydelig om din diabetes og ta med nødvendig mat for å opprettholde stabilt blodsukker under prosessen.
Unngå tatovering fra beina og ned, da dårlig blodsirkulasjon kan øke risikoen for alvorlige komplikasjoner, inkludert amputasjon. På steder der du administrerer insulinsprøyter, bør du være forsiktig, da det teoretisk kan være risiko for blodforgiftning.
Vurder også råd fra legen din, spesielt hvis det er områder der insulinpumpe eller infusjonssett skal sitte. Noen ganger kan det være best å konsultere legen din for å forsikre deg om at valgene du tar er trygge og hensiktsmessige for din unike situasjon.
Kan gravide og ammende tatovere seg?
Vi fraråder på det sterkeste å ta en tatovering under graviditet og amming.
Graviditet og amming er magiske faser i livet, men når det gjelder tatovering, er sikkerhet avgjørende.
For sikkerhetens skyld utfører vi ikke tatoveringer på gravide eller ammende kvinner. Dette skyldes den potensielle risikoen for infeksjon, som kan overføres fra mor til barn. Hormonelle endringer og kroppslige forandringer er også en viktig faktor. Verken du eller vi ønsker å ta sjansen på å utsette deg eller ditt barn for denne risikoen.
Vi håper du forstår og er enig i denne avgjørelsen.
Du kan alltid bestille en konsultasjon mot slutten av ammeperioden for å planlegge din fremtidige tatovering. Hvis du har gått gjennom vekt endringer, anbefaler vi også å la huden få tid til å trekke seg sammen igjen før du bestemmer deg for å tatovere deg. Dette tar kanskje litt tid, men som de sier - den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves!
Husk, en tatovering er et livslangt kunstverk. Planlegg nøye, finn inspirasjon, tegn selv, og bruk tiden din til å visualisere det perfekte resultatet. Etter 6 måneder med stabil vekt etter graviditet, fødsel, og ammeperiode er det ideelle tidspunktet for å skape det tidløse kunstverket du ønsker.
Kan man tatovere over arr og strekkmerker?
Arr:
Små, ikke-uthevede eller gamle arr kan ofte dekkes med en tatovering. Større og dype arr dekkes best når de har fått over 5 års tid på seg.
Strekkmerker:
Disse kan vanligvis tatoveres uten problemer. Blekket har en liten risiko for å spre seg i underhuden, men dette er ikke farlig eller langvarig.
Keloider:
Hvis du har en tendens til overdreven arrdannelse (keloider), bør du unngå tatovering eller piercing.
Føflekker:
Små føflekker kan ofte dekkes, men større, forhøyede eller mørke føflekker bør unngås.
Eksem og Psoriasis:
Hvis du lider av en hudsykdom som eksem eller psoriasis, må du informere tatovøren din. Individuelle vurderinger blir tatt, og mens tatovering på upåvirkede områder er vanligvis mulig, kan hudreaksjoner variere.
Kan jeg ta blodprøve når jeg har en tatovering?
Ja, generelt sett kan du ta blodprøver selv om du har en tatovering. En tatovering påvirker ikke blodet ditt i seg selv.
Hvis du har en ny tatovering, bør du informere helsepersonellet:
- Hvis du nettopp har fått en tatovering, kan det være midlertidige endringer i blodprøveresultatene på grunn av kroppens naturlige helingsprosess. Dette kan inkludere en økning i hvite blodlegemer som svar på helbredelse av såret.
Er tatovering vondt?
Smertefri tatovering? Nesten!
Janei. La oss ta et øyeblikk for å snakke om smerte. Vi vet at det er individuelt, og alle har hørt skrekkhistorier, men ta det helt med ro. En tatovering er en rolig prosess, og våre kunstnere er eksperter på å hjelpe deg gjennom eventuelle ubehag.
De fleste beskriver følelsen som litt svie – et overkommelig ubehag. Selvfølgelig er noen områder mer følsomme enn andre. Heldigvis er det de som føler "ingenting" og til og med sovner under prosessen. Etter omtrent 20 minutter produserer kroppen adrenalin, og smerten blir mer overkommelig.
Hvis du drømmer om en større tatovering, men bekymrer deg for smerte over tid, ikke stress. Vi kan planlegge flere sessions for å gjøre opplevelsen mer behagelig.
Husk dette: Hvis det var så vondt, ville ikke så mange gjøre det. Så pust rolig, fortell oss dine ideer, og la oss skape kunstverket ditt sammen – med så lite ubehag som mulig!
Hva skjer hvis jeg ikke møter til timen?
Vi forstår at ting kan skje, men vi setter pris på tidlig varsel dersom du ikke kan komme til avtalt tid. Hvis du ikke møter til timen uten forhåndsvarsel, kan det føre til at du mister depositumet ditt. Frist for avlyse en avtale uten å miste depositumet er 48 timer. Vi oppfordrer derfor til å gi beskjed så tidlig som mulig hvis du må endre eller avbestille avtalen din. På den måten kan vi tilpasse timeplanen vår og gi andre kunder muligheten til å benytte seg av ledige tider.
Hvem kan være med til tatoveringstimen min?
Vi setter stor pris på et konsentrert arbeidsmiljø for våre tatovører, og derfor har vi klare retningslinjer for tilgang.
Tatoveringsområdet er begrenset til tatovører og deres kunder, og for å sikre en rolig og positiv opplevelse er det ikke tillatt med barn ved arbeidsplassene eller i venteområdet. Vi ber om forståelse og respekt for våre retningslinjer.
Vi kan gjøre unntak for personer mellom 16-18 år som ønsker følge av foresatte eller ledsagerbevis/støttekontakt.
Hvor lang tid bruker en tatovering på å gro?
Når du har investert i kunst på kroppen din, er det viktig å gi tatoveringen den omsorgen den fortjener. For å sikre den beste helingsprosessen, er det essensielt å være klar over forventet grotid, og riktig etterbehandling.
Grotid:
- Black n' Grey: 10-14 dager.
- Farge: Forventet noe lengre.
- Coverups: 1-2 måneder for full normalisering.
I de første dagene kan tatoveringen være rød, hoven og flassende. Skorper kan dannes og sitte i flere uker. Viktigst er å ikke pirke på skorpene, da dette kan påvirke groprosessen og potensielt skape arr.
Riktig etterbehandling er nøkkelen. Følg rådene nøye for å minimere grotiden og oppnå det optimale resultatet av din unike tatovering. Hvis du har spørsmål eller bekymringer burde du rådføre deg med din tatovør.
Hvorfor blir tatoveringen blass eller flytet ut i huden?
Huden er et komplekst organ bestående av flere lag celler som konstant fornyer seg. Tatoveringer, plassert i dermis-laget, kan over tid blekne av flere grunner, inkludert naturlig nedbrytning, dårlig utførelse og dårlig etterbehandling.
- Solens stråler spiller en stor rolle i å påvirke tatoveringens holdbarhet. Bruk av solfaktor 50 anbefales sterkt for å beskytte mot stråling, da solen fungerer som en gigantisk laser som bryter opp blekkpartiklene.
- Feil plassering av blekket kan føre til utydelige linjer og uønsket flytting av farge.
- Det er normalt at tatovering på hender, fingre og foten ikke gror optimalt. Likevel, med grundig etterbehandling og en dyktig tatovør, er det mulig å oppnå tilfredsstillende resultater.
De meste kan heldigvis fikses! Blowout eller utydelige linjer, kan ofte korrigeres av erfarne tatovører gjennom oppfarging eller skyggelegging.
Kan jeg gi blod etter å ha tatt en tatovering?
I følge blodbanken kan man ikke gi blod i 6 mnd etter at man har tatovert eller piercet seg.
Mer informasjon: Røde Kors
Hva må jeg tenke på før jeg booker en piercing avtale?
For å sikre en smidig og trygg piercing opplevelse, ber vi deg sjekke følgende før du booker time:
- Alle som skal ta piercing hos oss må vise legitimasjon ved oppmøte, og et egenerklæringsskjema skal fylles ut.
- Vi har fastsatte aldersgrenser for alle piercinger: Aldersgrenser
- Dersom en person er mellom 8 og 15 år, må foresatte ta seg av bestillingen, og møte personlig i studio for utfylling av egenerklæringsskjemaet.
- Du er ansvarlig for å informere oss om eventuelle smittsomme sykdommer eller allergier som kan påvirke piercingprosessen.
- Vi kan ikke utføre piercing tjenester hvis du bruker legemiddelet isotretinoin eller har brukt det de siste 6 månedene.
- Vi piercer ikke gravide, ammende, og ruspåvirkede personer.
- Egne smykker kan ikke brukes før piercingen er grodd, tidligst etter 6 måneder.
For å booke piercing hos oss, kan du bruke gjerne bruke nettskjemaet vårt: Book time
Hvor tidlig kan barn ta hull i øret?
Piercing av barns øreflipper tilbys fra 8 år og oppover. Først gjennomføres en gratis konsultasjon for å vurdere anatomi, og om barnet forstår hva det innebærer å ta - og ta vare på - en piercing. Det brukes ikke pistol, men needle blade for en mer skånsom opplevelse. Vårt fokus er på barnets ønske, trygghet, og god oppfølging. Smykkene er laget av titan med flat bakdel for å unngå irritasjon, og det tilbys et bredt utvalg attachements med utvidet garanti.
Individuell vurdering på hull i øret på barn
Det betyr en konsultasjon mellom piercingartist, foresatt og barn hvor vi snakker om hva hull i ørene betyr, forklarer etterbehandling, ser på anatomien av barnets øre og vurderer om barnet forstår prosessen, og er fysisk og mentalt klar for å bli stukket med nål. Denne konsultasjonen er gratis.
Dette gjør vi for å unngå å påføre barnet traumer i forbindelse med nåler. I tillegg til at i noen tilfeller er det foreldrene som vil at barnet skal ha hull i ørene, og ikke barnet selv. Det er derfor viktig at barnet føler seg trygg og forstår hva en piercing innebærer.
Les mer i vår utfyllende artikkel: Hull i øret for barn
Ønsker du å booke time til konsultasjon kan du enkelt gjøre dette her: Booking
Hva er aldersgrensene på piercing?
Vi har følgende aldergrense for piercing:
Individuell vurdering (8-12 år):
- Prosedyre: Konsultasjon må først bookes for å vurdere egnethet: Les mer
- Piercing: 1 hull i øret på høyre og venstre side.
13 år i følge med foresatt:
- 1 hull i hver øreflipp
- 1 upper lobe
15 år i følge med foresatt:
- Navle
- Øyenbryn
- Lobe
- Helix
16 år:
- Nesevinge
- Tunge
- Leppe labre
- Medusa
- Monroe
- Smiley / Frenelum
- Øyenbryn
- Angelbite/Spiderbite
- Hele øret (unntatt industrial)
18 år:
- Industrial
- Brystvorte
- Reverse navle
- Dermal
- Septum
- Stretching
- Vertical labret
Viktig Informasjon:
- Profesjonell vurdering: Piercing artisten vil foreta en grundig vurdering av egnethet før en piercing utføres.
- Ansvarlig praksis: Aldersgrensene er implementert for å sikre at piercinger utføres ansvarlig og med kundens sikkerhet i fokus.
- Helse og hygiene: Vi følger strenge helse- og hygienepraksiser for å forhindre infeksjoner og fremme rask helbredelse.
- Kvalitet: Vi bruker kun ASTM F-136 titan og needles blades når vi utfører piercinger.
Piercing er en form for kroppsutsmykning som krever grundig vurdering og ansvarlig håndtering av en piercingartist.
Aldersgrenser er et viktig aspekt for å sikre at piercinger utføres på en trygg og passende måte.
Hvordan booker jeg avtale for å ta piercing?
Klar for en ny piercing? Her er tingene du må huske før timen!
En oversikt over de viktigste punktene før du møter opp til din piercing avtale.
Husk å ta med:
- Legitimasjon med bilde: Vi utfører ikke piercinger uten gyldig legitimasjon.
Utfylling av egenerklæringsskjema:
- Du vil motta et skjema på e-post dagen før eller samme dag som timen din. Dette skal fylles ut samme dag som du har time, gjerne før du ankommer studio.
Vær oppmerksom på:
- Hvis du har en smittsom tilstand, ber vi deg kontakte oss for å flytte timen din.
Tips:
- Vi anbefaler et måltid innen 3 timer før du skal ta piercingen for å redusere risikoen for svimmelhet.
Det absolutt viktigste for oss er å gi deg en positiv piercing opplevelse! Hvis du har ytterligere spørsmål eller bekymringer, ikke nøl med å kontakte oss.
Hva er dermal piercing?
Dermal piercing, også kjent som microdermal piercing, er en type piercing som kan plasseres nesten hvor som helst på kroppens overflate. Den involverer kun ett utgangshull, og smykket fungerer som et implantat i huden. Prosessen innebærer et lite snitt eller hull i huden, og det skapes en "lomme" under huden. En langstrakt titanplate, kjent som anker, settes inn i denne lommen. Smykketopper kommer i ulike størrelser, farger og former, og kan skrus inn eller ut av ankeret. Dette anbefaler vi gjøres av en piercingartist som har tilgang på riktig utstyr.
Det er viktig å merke seg at dermal piercing ikke er permanent, og holdbarheten kan variere fra person til person. Faktorer som plassering, kvalitet på smykket, kroppen helingsprosess, etterbehandling og forsiktighet med piercingen vil påvirke dermalens levetid.
Det er viktig å merke seg at selv om dermal piercing er populært, er det også en type piercing som krever spesiell omsorg og oppmerksomhet for å unngå komplikasjoner som infeksjon er utstøtning av smykke.
Kan jeg få allergi av piercing?
Kroppen kan utvikle allergi mot alt den kommer i kontakt med. Allergiske reaksjoner kan oppstå som følge av materialene som brukes i piercing-smykket. Det er viktig å velge smykker laget av materialer som er kjent for å være allergivennlige, som titansmykker. Hvis du opplever symptomer som hevelse, rødhet eller kløe rundt piercingområdet, er det lurt å oppsøke en profesjonell piercer eller helsepersonell for råd og eventuell bytte av smykke.
Hvorfor tar dere ikke hull i ørene på barn under 8 år?
Å ta hull i ørene er ofte et viktig øyeblikk for mange, men det er også en praksis som krever forsiktighet og ansvar. Vi har derfor satt en aldersgrense for å sikre at barnet blir ivaretatt.
Hvorfor vi ikke piercer barn under 8 år:
Anatomi:
- Å ta hull for tidlig kan medføre risiko, da ørene fortsetter å utvikle seg. Dette kan føre til at piercingene blir for lavt plassert når barnet vokser eldre, samt økt risiko for skjeve piercinger.
Opplevelse og forståelse:
- De fleste barn rundt 8 år og eldre takler piercing opplevelsen bedre og har bedre forståelse for hva det innebærer å ta - og ta vare på - en piercing.
Unngå traumatiske opplevelser:
- Vi ønsker å unngå å påføre barn traumatiske opplevelser knyttet til nåleprosessen. Å ha barnets egen vilje til å ta hull er viktig for forståelse og opplevelsen.
Vår tilnærming til barnepiercing:
Selvbestemmelse:
- Det er viktig for oss at barnet selv ønsker å ta hull i ørene. Vi oppmuntrer til kommunikasjon og respekt for barnets egne ønsker.
Foresattes involvering:
- Vi legger til rette for at både foresatte og barn føler seg trygge gjennom hele prosessen. Foresatte involveres for å sikre samtykke og støtte.
Informasjon og forståelse:
- Vi gir grundig informasjon om hva piercingen innebærer, hvordan man skal ta vare på den, og hvilke forventninger man kan ha.
Vår Målsetning:
Ved å sette en aldersgrense og fokusere på kommunikasjon og forståelse ønsker vi å skape en positiv og trygg opplevelse for barn som velger å ta hull i ørene. Vår prioritet er alltid sikkerhet, trivsel og kundeinformasjon.
Kan jeg ta piercing når jeg er allergisk?
Det anbefales ikke å ta piercing med smykker laget av materialer du er allergisk mot. Allergiske reaksjoner kan føre til ubehagelige symptomer som hevelse, rødhet, kløe og irritasjon rundt piercingområdet. For å unngå slike problemer, er det viktig å velge smykker laget av materialer som du ikke er allergisk mot. Vi bruker titan smykker, som er fritt for nikkel. Smykker som er laget av kirurgisk stål inneholder nikkel, og er den vanligste årsaken til allergisk reaksjon i piercing.
Hva er forskjellen på hull i øret med pistol og nål?
På piercing studio stikkes hull med needle blade og det settes inn anatomisk korrekte smykker av som er lette å rense. Vi bruker smykker av titan som er hypoallergisk og innvendig gjenget. Vi fraråder på det sterkeste å ta hull i ørene hos frisør (uansett alder). Frisører har til sammenligning med en piercingartist så vidt lært seg overflaten av piercing faget, og bruker en usterilisert pistol til å sprenge et ikke-hygienisk smykke gjennom huden. De har ikke nødvendig kunnskap om hudens anatomi, pistol metoden skader vevet unødvendig, som igjen forlenger helingsprosessen og øker arrdannelsen betraktelig.
Det er generelt flere som får infeksjon og problemer i etterkant når de får en piercing utført med pistol. Selve piercing-pistolen er ikke steril, og oppsamling av hud og bakterier som havner på pistolen blir med fra person til person. Smykket som skytes inn er også vanskeligere å rense i ettertid, enn er piercing smykke.
Hva skjer hvis jeg ikke møter til timen?
Vi forstår at ting kan skje, men vi setter pris på tidlig varsel dersom du ikke kan komme til avtalt tid. Hvis du ikke møter til timen uten forhåndsvarsel, kan det føre til at du mister depositumet ditt. Frist for avlyse en avtale uten å miste depositumet er 48 timer. Vi oppfordrer derfor til å gi beskjed så tidlig som mulig hvis du må endre eller avbestille avtalen din. På den måten kan vi tilpasse timeplanen vår og gi andre kunder muligheten til å benytte seg av ledige tider.
Hvem kan være med til piercing-timen din?
Når det gjelder piercing avtaler, begrenser vi antallet personer som kan være til stede på selve piercingrommet av hensyn til både sikkerhet, hygiene og personvern.
Vi tillater kun foresatte eller verge for de som er under 12 år å være til stede under piercingen. Dette er for å sikre en trygg og profesjonell opplevelse. Vi ber om forståelse for denne begrensningen og oppfordrer andre venner eller familiemedlemmer til å vente i resepsjonsområdet mens piercingen pågår. Dette bidrar til å opprettholde en rolig og fokusert atmosfære under prosedyren.
Hvorfor lukter piercingen?
Årsaker til illeluktende lukt:
Når du har utvidet en piercing eller har andre typer piercinger, kan illeluktende duft oppstå på grunn av opphopning av døde hudceller rundt piercingen. Dette er en naturlig prosess, og selv om det ikke er farlig, kan det være plagsomt.
- Naturlige kroppsvæsker: Noe lukt er normalt og kan stamme fra kroppens naturlige prosesser.
- Bakteriell vekst: Bakterier trives i fuktige miljøer, og ved dårlig piercing hygiene eller utilstrekkelig rengjøring, kan bakterier formere seg og føre til lukt.
- Død hud og utskillelser: Hudceller, talg, og annet avfallsstoff kan samle seg rundt piercingen. Når dette brytes ned, kan det skape en ubehagelig lukt.
- Infeksjon: Dersom en infeksjon utvikler seg i en piercing, kan det føre til en karakteristisk lukt, spesielt hvis det er puss til stede. Infeksjoner krever profesjonell behandling.
Forebygging og håndtering:
- Rengjøring: Følg anbefalingene fra din piercer som gjelder din type piercing. Bruk saltvannsbad eller en mild, pH-nøytral såpe.
- Smelly Gelly: En effektiv løsning i tillegg til rengjøring er Smelly Gelly, tilgjengelig hos oss. Dette produktet påføres piercingen og hjelper med å fjerne og forebygge lukt i opptil 10 dager.
Tips for utvidelser:
- Overvei å bytte til smykker laget av organiske materialer som tre eller stein, som gir bedre luftsirkulasjon og kan bidra til å redusere lukt.
Hvorfor støtes smykket ut av kroppen?
Det er sjeldent, men ikke uvanlig, at et piercingssmykke bestemmer seg for å ta en reise på egenhånd. Noen piercinger er mer utsatt for denne utfordringen enn andre, og det er en rekke faktorer som kan sette dette uønskede eventyret i gang. De vanligste syndebukkene inkluderer uheldig plassering av smykket, feil størrelse, inkonsekvent rengjøring i groperioden (med stoffer som Klorhexidin eller Pyrisept), eller påvirkning fra ytre trykk, som kantene på klær eller feil sittestilling.
Kroppen, som en fantastisk selvregulerende enhet, vil ofte prøve å støte ut det den anser som et fremmedlegeme. Immunforsvaret vårt er genetisk programmert for å kvitte seg med inntrengere, og under visse omstendigheter kan det faktisk klare å gjøre det med et piercingssmykke.
Det er begrenset hva du kan gjøre for å hindre smykket i å bli utstøtt når reisen først har begynt. Hvis tvilen rår, eller du ser de første tegnene på at smykket har sin egen agenda, er det alltid lurt å søke råd fra din piercingartist. De kan vurdere mulige tiltak for å bremse eller stoppe smykkets uønskede vandring. Det viktigste er at du i mellomtiden unngår påføring av press på piercingen og la den være i fred så mye som mulig.
Hvorfor har jeg en kul på piercingen?
Utviklingen av en kul rundt piercingen kan skyldes flere faktorer, inkludert kroppens naturlige helingsprosess, irritasjon, eller en reaksjon på smykket.
Hva er årsaken til en kul på en piercing?
- Svar: En kul på en piercing kan skyldes flere faktorer, inkludert overdreven irritasjon, infeksjon, fremmedlegemer, eller hypertrofisk arrdannelse, hvor kroppen danner ekstra vev rundt piercingen.
Hvordan skiller man mellom forskjellige typer kuler på en piercing?
- Svar: Kuler kan være resultatet av forskjellige forhold. En infeksjon kan gi en rød og øm kul med puss, mens hypertrofisk arrdannelse manifesterer seg som en hevet klump. Profesjonell vurdering er viktig for riktig diagnose.
Hva bør jeg gjøre hvis det oppstår en kul på piercingen?
- Svar: Umiddelbare tiltak inkluderer å unngå å berøre eller vri på piercingen. Bruk saltvannsbad for rengjøring, og konsulter din piercingartist eller helsepersonell for en profesjonell vurdering og veiledning.
Kan en kul på en piercing forsvinne av seg selv?
- Svar: Det avhenger av årsaken, men kulen har oppstått av en grunn og oftest må tiltak utføres for å eliminere årsaken til at kulen oppsto.
Er kulen farlig, og bør jeg være bekymret?
- Svar: I de fleste tilfeller er ikke en kul farlig, men den indikerer en respons fra kroppen. Det er viktig å observere eventuelle endringer i størrelse, farge eller smerte. Hvis du har bekymringer burde du søke hjelp av din piercingartist eller helsepersonell.
Hvorfor gror ikke piercingen min som forventet?
Hvorfor ser det ut til at piercingen min ikke gror ordentlig?
- Svar: Flere faktorer kan påvirke helingsprosessen av en piercing. Dette kan inkludere manglende hygiene, feil etterbehandling, valg av smykke og materiale, kroppens individuelle reaksjon, eller ytre påkjenninger på piercingen.
Hvor lang tid tar det vanligvis før en piercing gror?
- Svar: Tiden varierer avhengig av plasseringen av piercingen og individuelle forskjeller. Noen piercinger kan gro på få uker, mens andre kan ta flere måneder.
Kan valget av smykke påvirke helingsprosessen?
- Svar: Ja, feil valg av smykke, for eksempel materialer av lavere kvalitet kan gjøre at kroppen reagerer negativt. Smykker er for store eller tunge, kan også hemme helingsprosessen.
Er det sant at piercingen må snus for å unngå å "gro fast"?
- Svar: Nei, dette er en myte. Piercingen trenger ikke snus på for å unngå å "gro fast". Hold renserutinen og unngå å pille på skorper eller leke med smykket.
Er det vanlig at piercingen reagerer på ytre påkjenninger?
- Svar: Ja, ytre påkjenninger som gnidning fra klær, press under søvn, eller overdreven bevegelse kan forsinke helingsprosessen eller føre til komplikasjoner.
Har plasseringen av smykket noe å si??
- Svar: Ja, en piercing enten sitte i rett vinkel eller følge formen på huden. Skjev plassering av piercingen kan potensielt skape ekstra press og irritasjon, som igjen kan forhindre helingsprosessen.
Hva kan jeg gjøre hvis piercingen min ikke gror som den skal?
- Svar: Gjennomgå renserutinen din, unngå press og irritasjonsmomenter som såpe og kosmetikk. Ta kontakt med din piercingartist for veiledning.
Hva bør jeg gjøre hvis jeg tror noe er galt?
- Svar: Kontakt din piercingartist eller helsepersonell. De kan vurdere tilstanden, gi råd om riktig pleie, og identifisere eventuelle problemer som kan påvirke helingsprosessen.
Hva skal jeg rense en piercing med?
Det eneste anbefalte rense produktet for en ny piercing er sterilt saltvann.
En piercing som er problematisk kan behandles med hyppige saltvannsbad og/eller antibakteriell spray. Antibakteriell spray må ikke brukes mer enn 7 dager sammenhengende. Les mer
Uegnet rensemidler:
- Øyedråper eller linsevæske er ikke det samme som sterilt saltvann.
- Pyrisept, som er er en bakteriedrepende løsning for infiserte så.
- Klorhexidin, en sterk bakteriedrepende løsning som innholder hydrogenperoksid, som kan skade huden og forsinke helingsprosessen.
- Bacimycin, en antiseptisk sårsalve til behandling av infeksjon.
- Fucidin, et bakteriedrepende antibiotikum som brukes ved hudsykdommer som er smittet med stafylokokker.
- Eteriske oljer. Just no.
Hva må jeg unngå med ny piercing?
Når du har tatt en ny piercing, er det visse ting du må unngå i groperioden på 2 uker:
- All bading – sjø – basseng – badekar etc.
- UV stråler – solarium og sterk sol.
- Fysisk hard trening/svetting.
Ved piercing i navlen:
- Unngå mageøvelser, turn og ridning.
- Ikke bruk bukser som presser på smykket.
Ved piercing i ansiktet:
- Unngå kontakt med sminke rundt piercingen.
- Unngå press eller kontakt med plagg.
Ved piercing i slimhinner:
- Unngå alkohol, røyk og snus i to uker.
- Drikk vann etter hver gang du spiser eller drikker noe annet enn vann.
Hvor lang tid bruker en dermal piercing på å gro?
Helingsprosessen for en dermal piercing varierer fra person til person, men det tar vanligvis flere måneder.
Her er en generell tidsramme og de forskjellige stadier av denne prosessen:
- Innledende helingsfasen (2-4 uker): I løpet av de første ukene vil det dannes en såkalt "krans" av granulasjonsvev rundt basen av dermal piercingen. Dette er en del av kroppens naturlige helingsprosess.
- Tidlig helingsfase (2-3 måneder): I løpet av denne perioden vil granulasjonsvevet gradvis reduseres, og cellene vil arbeide for å stabilisere dermal piercingen. Du kan oppleve noe rødhet, hevelse og ømhet i løpet av denne tiden.
- Modningsfasen (6 måneder til 1 år): Den endelige helingsprosessen kan ta lengre tid, og du bør fortsatt være forsiktig med piercingen. Etter omtrent et år bør du ha oppnådd en stabil og fullstendig grodd dermal piercing.
Hva er en blowout?
Spørsmål: Hva er en "blowout" i forbindelse med piercing?
- Svar: En blowout oppstår når huden på innsiden av piercingen vrenges utover, vanligvis som følge av å utvide piercingen for raskt eller ved bruk av for stort smykke. Denne hudfolden kan bli permanent hvis den ikke blir massert tilbake.
Hvordan behandles en blowout?
- Svar: I milde tilfeller kan det hjelpe å redusere størrelsen på smykket, massere huden med vitamin E olje og bruke varme saltvanns omslag. Det er viktig å være forsiktig og konsistent i behandlingen.
- I alvorligere tilfeller kan konsultasjon med en profesjonell piercer eller helsepersonell være nødvendig.
Hva er risikoen ved å utvide en piercing for raskt?
- Svar: Ved å utvide for raskt, skaper du frakturer i hudens collagenlag. Dette kan føre til problemer som økt smerte ved neste strekking, mindre hud som holder på smykket, og mindre elastisk hud.
Hva er den anbefalte måten å utvide en piercing, og hvorfor er ventetid viktig
- Svar: Vi anbefaler utviding med metall-tapers hos en profesjonell piercingartist, med maks 2mm økning og minimum 8 ukers ventetid mellom hver strekking. Dette reduserer risikoen for komplikasjoner og sikrer god helbredelse av huden.
Hva er en keloide?
Hva er en keloid i forbindelse med piercing?
- Svar: Keloider er overvekst av arrdannelse som ofte er større enn selve såret. De kan vises som glatte utvekster eller små knuter. Dette skjer når kroppen overreagerer på helingsprosessen og danner overskuddsvev. Fjerning av keloider er vanligvis utfordrende og bør utføres av helsepersonell.
Hvordan behandles keloider fra piercinger?
- Svar: Behandling av keloider kan variere. Noen ganger kan de forsvinne over tid, mens andre tilfeller kan kreve medisinsk intervensjon, som injeksjoner med kortikosteroider, laserterapi eller kirurgisk fjerning. Konsulter en helsepersonell for riktig diagnose og behandlingsplan.
Hvorfor har jeg merke etter piercingkula?
Det er normalt å ha et merke etter kula i en helt fersk piercing, spesielt etter nylig å ha fått piercingen eller byttet smykke. Dette merket kan skyldes flere faktorer:
- Smykke: B
- Helingsprosess: Hvis piercingen er relativt ny, kan det være en del av helingsprosessen. Vevet rundt piercingen reagere på smykket ved å danne et midlertidig merke eller en liten hevelse. Hvis piercing kula ligger "i" huden kan i midlertidig være et tegn på kraftig hevelse eller at piercingen blir utsatt for utenforstående press.
- Allergiske reaksjoner: Noen mennesker kan oppleve allergiske reaksjoner på materialene i smykket, spesielt hvis det ikke er laget av kvalitetsmaterialer som titan eller gull. Dette kan føre til irritasjon og merker rundt piercingen.
Hvorfor har jeg et kuleformet hull på toppen av tunga etter å ha fått tungepiercing?
- Svar: Noen opplever et kuleformet hull på toppen av tunga under groprosessen av tungepiercingen. Dette oppstår når tunga hovner opp, kula presses ned og skaper et avtrykk. Dette er normalt under helingsprosessen og vil ofte forsvinne når du bytter til et kortere smykke etter at hevelsen har gått ned. Hvis du har hatt piercingen i lengre tid og fortsatt har dette merket, kan det indikere at smykket ditt er for langt og bør byttes.
Kan merker rundt piercingsmykket andre steder på kroppen være normalt?
- Svar: Ja, hvis du har en grop rundt piercingsmykket et annet sted på kroppen, kan det være et tegn på at smykket ikke har tilstrekkelig plass i huden. Vi anbefaler å kontakte en piercingartist for en vurdering og eventuelt bytte av smykket for å unngå vedvarende merker og irritasjon.
Hva bør jeg gjøre hvis jeg oppdager et merke rundt piercingen min?
- Svar: Ved oppdagelse av merker som går ut eller inn rundt piercingen, bør du kontakte en erfaren piercingartist for en grundig vurdering. Bytte av smykke eller tilpasninger kan være nødvendig for å forhindre vedvarende irritasjon og merker i huden.
Piercing og medisinske prosedyrer
Dersom du står foran en kirurgisk inngrep eller skal gjennomgå en CT-undersøkelse, er det avgjørende å være oppmerksom på piercingene dine. Ved oppmøte på sykehuset må piercingene fjernes, og vi tilbyr vi en løsning for å bevare hullet.
Midlertidige plast smykker:
Vi forstår at du ikke ønsker at piercinger skal gro igjen under behandlingen. Derfor tilbyr vi midlertidige smykker laget av plast som kan brukes under kirurgiske prosedyrer eller CT-undersøkelser. Disse sikrer at du beholder piercingen uten risiko for at det lukker seg.
Enkelt bytte med vår hjelp:
Når du kjøper disse midlertidige smykkene hos oss, er vi mer enn villige til å bistå deg med bytteprosessen.
Ta gjerne kontakt med oss i god tid før din medisinske prosedyre hvis du ønsker hjelp til bytteprosessen.
Kan jeg beholde nippel piercingen når jeg er gravid?
Under graviditet kan nippelpiercingen oppleve endringer på grunn av kroppens naturlige transformasjoner. Her er noen mulige scenarier:
- Økt følsomhet: Graviditet kan føre til økt følsomhet i brystvortene, og nippelpiercingen kan oppleves som mer intens.
- Økt blodgjennomstrømning: Brystene utvider seg, og økt blodgjennomstrømning kan påvirke utseendet og følelsen av nippelpiercingen.
- Stramt ved og ubehag: Når huden blir stram og vokser, kan det føre til økt spenning og mulig irritasjon rundt nippelpiercingen.
- Mulig økning i sekresjoner: Noen kvinner kan oppleve økt brystsekresjon under graviditet, og dette kan påvirke nippelpiercingen.
- Fjerning av smykket: Før fødselen kan det være lurt å fjerne nippelpiercingen. Dette kan også bidra til å forhindre skader eller ubehag.
- Piercing etter graviditet: Etter fødselen, når kroppen vender tilbake til normalen, kan du vurdere å å ta opp nippelpiercingen på nytt.
- Ventetid for ny piercing: Hvis piercingen gror igjen, er det anbefalt å vente minst 6 måneder etter fødselen før du vurderer en ny piercing.
Husk at individuelle opplevelser varierer, og det er viktig å lytte til kroppen din. Konsulter alltid med en profesjonell piercer eller helsepersonell for personlig rådgivning.
Kan jeg gi blod etter å ha tatt en piercing?
I følge blodbanken kan man ikke gi blod i 6 mnd etter at man har tatovert eller piercet seg.
Mer informasjon: Røde Kors
Blir det arr etter piercing?
Ja, det er mulig at det kan dannes et arr etter piercing. Flere faktorer påvirker arrdannelse, inkludert genetikk, varigheten av piercingen, gro-prosessen, og om smykket ble fjernet eller revet ut. Det er umulig å forutsi nøyaktig hvor synlig et arr blir etter at du fjerner et piercingsmykke, men hos de fleste vil det etterlate seg en form for merke. Vi anbefaler å følge våre etterbehandlingsråd nøye for å minimere risikoen for arrdannelse og sikre en best mulig helbredelsesprosess.
Kan jeg beholde navlepiercingen når jeg er gravid?
Er du gravid og har en navlepiercing?
Her er noen enkle tips!
Følg med på endringer i huden når magen vokser, og ta ut piercingen om nødvendig. Etter fødselen kan du vurdere å sette den inn igjen. Gi kroppen tid til å komme seg, vent minst 6 måneder etter fødselen før en ny piercing. Lytt til kroppens signaler og konsulter helsepersonell for individuell veiledning.